Velikonoční nádivka s medvědím česnekem

Jednoduchý recept na nádivku s kuřecím a uzeným masem. Bude chutnat nejen na Velikonoce.


4.619x
75 min

Postup přípravy

Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě, poté ho vyjmeme, necháme vychladnout a vývar dáme stranou. Uzené maso bez kůže rozkrájíme na kousky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pažitku jemně nasekáme, medvědí česnek taktéž.

Na pánvi rozpustíme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vychladlé rohlíky pokapeme vývarem.

V míse smícháme uzené a kuřecí maso, přisypeme vymačkané kostičky pečiva, žloutky ušlehané se solí, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou pažitku, medvědí česnek a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Směs na velikonoční nádivku do misky nalijeme, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Nádivku s medvědím česnekem pečeme asi 45 minut.

Velikonoční nádivku s medvědím česnekem po upečení nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční nádivka s medvědím česnekem

Zpět na recept