Velikonoční dia mazanec

Recept na moučník vhodný pro diabetiky.


5.09x
90 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, droždí a mléka uděláme kvásek. Utřeme žloutky, tuk a Kandisin (porce myšlena odměrkou). Po vykynutí těsta smícháme všechny suroviny a vypracujeme tuhé těsto. Necháme třikrát překynout.

Z vykynutého těsta utvoříme bochánky, na povrchu nakrojíme kříž, potřeme žloutkem a posypeme mandlemi. Necháme řádně vykynout a zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

Velikonoční dia mazanec si můžeme upéct samozřejmě během celého roku, nejen na Velikonoce.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční dia mazanec

Zpět na recept