Velikonoční beránek

Takhle se peče velikonoční beránek u nás již po mnoho let a má vždy veliký úspěch.


4.0429x
75 min
13×

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C.

Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme.

Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme.

Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos.

Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční beránek

Zpět na recept