Velikonoční beránek

Takhle se peče velikonoční beránek u nás již po mnoho let a má vždy veliký úspěch.


4.0429x
75 min
13×

Postup přípravy

Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme. Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme. Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos. Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.


Recepty na další velikonoční dobroty 


Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří


Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.


Velikonoční


Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem


K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.


Veganské

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční beránek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká