Lehká a nadýchaná bábovka na váš sváteční stůl.
těsto | |
---|---|
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | cukr |
2 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
0.5 hrnku | olej |
1 balíček | prášek do pečiva |
2 balíčky | vanilkový cukr |
na ozdobu | |
2 lžíce | moučkový cukr |
Připravíme si polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej, mléko a vejce. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a potom postupně přidáváme ostatní ingredience. Vyšleháme nebo vymícháme hladké těsto bez hrudek, do kterého můžeme dle libosti zamíchat ještě ořechy nebo rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 stupňů, vložíme do ní formu s těstem a necháme péct, cca 30 až 40 minut, podle zkušeností s vlastní troubou. Upečení bábovky zkontrolujeme osvědčeným trikem se špejlí - píchneme do bábovky na několika místech a když je špejle suchá a čistá, bábovka je hotová. Vyndáme ji z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Tato velikonoční bábovka je lehká, voňavá a vláčná, na řezu má krásnou žlutou barvu a na velikonoční stůl se hodí přímo báječně.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Velikonoční hot cross buns krok za krokem
Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena