Vejce zdobená kaviárem

Rychlé a jednoduché občerstvení pro nenadálou návštěvu.


4.016x
20 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.5 lžičkysůl
4 ksvejce
2-3 lžícemáslo

na ozdobu

1 ksrůznobarevná paprika
8 lžičekčerný kaviár

Postup přípravy

Vejce vaříme 10 minut v osolené vodě. Potom je pod proudem studené vody zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme je a uvařený žloutek dáme do misky. Zespodu odřízneme kousek bílku, aby nám vajíčku rovně stálo. Kousky bílku nakrájíme nadrobno a přidáme k žloutkům. Promícháme vidličkou, přidáme máslo a utřený česnek se solí. Šlehačem vymícháme hladkou pěnu, kterou naplníme cukrářský sáček. Papriku očistíme a zbavíme zrníček. Na každý bílek dáme kolečko papriky a do důlku po žloutky nastříkneme špičku ze žloutkové pěny. Lžičkou nabereme kaviár a obložíme jím žloutkovou špičku. Jako přílohu podáváme bílé pečivo o kolečka papriky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vejce zdobená kaviárem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena