Nechutnají vám vajíčka natvrdo ani naměkko? Díky tomuto receptu najdete kompromis. Základní recept na vejce na hniličko, které podáme jen tak k čerstvému chlebu s máslem a pažitkou, tak nám doma chutná nejlépe. A co je při přípravě nejdůležitější? Přece správná doba vaření!
Recept na vejce natvrdo krok za krokem
Co bylo dříve - vejce nebo slepice? Správnou odpověď asi nezná nikdo. Avšak natvrdo víme, že nejdříve je vejce syrové a až správnou úpravou docílíme vejce natvrdo. Pojďme se naučit vejce uvařit správně. Jak na to, aby byl žloutek krásně žlutý?

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.

Recept na pošírované vejce krok za krokem
Pošírování pochází z francouzského slova "pocher" a označuje šetrnou přípravu jídla v horké (nikoli vroucí) vodě. Tato úprava ponechává jídlu hodnotné látky a původní chuť. Jak připravit dokonalé pošírované vejce? Naučíme vás to krok za krokem.

Autor:admin_vareni


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena