Vegetariánské plněné papriky

Papriky plněné zeleninovou směsí a zapečené se sýrem a rajčaty.


4.530x
75 min
5×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
8 ksrajče
150 gstrouhaný sýr
4 ksvelká zelená paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
1 lžičkamletá sladká paprika

směs

2 kscibule
200 grýže
200 mlzeleninový vývar
2 ksvelká mrkev
100 gtučný tvaroh
200 gmražený zelený hrášek

Postup přípravy

Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme mrkev, hrášek, vše osolíme, podlijeme 100 ml vývaru a 5 minut podusíme. Zeleninu necháme okapat a vychladnout.

Směs k plnění paprik: Tvaroh ochutíme solí, červenou paprikou a pepřem. Potom vmícháme vychladlou podušenou zeleninu a rýži.

Dno zapékací mísy pokryjeme rajčaty a zakapeme olejem. Papriky naplníme a rozložíme na rajčata. Podlijeme vývarem a pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem, který necháme ještě krátce zapéci.

Na jednu porci počítáme dvě poloviny plněných paprik. Vhodnou přílohou k vegetariánským plněným paprikám jsou vařené brambory nebo pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánské plněné papriky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká