3 stroužky | česnek | |
8 ks | rajče | |
150 g | strouhaný sýr | |
4 ks | paprika zelená | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
1 lžička | mletá sladká paprika | |
směs | ||
2 ks | cibule | |
200 g | rýže | |
200 ml | zeleninový vývar | |
2 ks | mrkev (větší) | |
100 g | tvaroh tučný | |
200 g | hrášek mražený |
Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme mrkev, hrášek, vše osolíme, podlijeme 100 ml vývaru a 5 minut podusíme. Zeleninu necháme okapat a vychladnout. Směs k plnění paprik: Tvaroh ochutíme solí, červenou paprikou a pepřem. Potom vmícháme vychladlou podušenou zeleninu a rýži. Dno zapékací mísy pokryjeme rajčaty a zakapeme olejem. Papriky naplníme a rozložíme na rajčata. Podlijeme vývarem a pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem, který necháme ještě krátce zapéci. Na jednu porci počítáme dvě poloviny plněných paprik. Vhodnou přílohou k vegetariánským plněným paprikám jsou vařené brambory nebo pečivo.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena