Vegetariánská zapékaná rajčata

Rajčátka s česnekovým krémem a mozzarellou jsou dobrou chuťovkou či předkrmem.


4.210x
45 min
1×

Postup přípravy

Rajčata dobře omyjeme, seshora více seřízneme, zespodu seřízneme jen maličko, aby nám rajčata dobře "seděla". Každé rajče pomocí lžičky vydlabeme.

Připravíme si pomazánkový krém. Mozzarellu najemno nastrouháme a promícháme s pomazánkovým máslem. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka, petrželku nasekáme. Obojí vmícháme do krému. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a podle chuti také čerstvý nebo nakládaný kopr. Dobře promícháme.

Rajčátka vložíme do malého pekáčku vymazaného máslem. Do každého rajčátka dáme trochu pesta, bohatě naplníme česnekovým krémem a nahoru opět kápneme trochu pesta. Vegetariánská rajčata vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a zapečeme.

Vegetariánská zapékaná rajčata podáváme jako teplý předkrm nebo chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská zapékaná rajčata

Zpět na recept