Vaření.czReceptyVegetariánská zapékaná rajčata

Vegetariánská zapékaná rajčata

Rajčátka s česnekovým krémem a mozzarellou jsou dobrou chuťovkou či předkrmem.


4.210x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
100 gmozzarella
6 ksvelké rajče
1 lžičkačerstvá petrželka
0.5 kelímkupomazánkové máslo
1 lžičkanať jarní cibulky

podle chuti

sůl
kopr

podle potřeby

máslo na vymazání
červené pesto

Postup přípravy

Rajčata dobře omyjeme, seshora více seřízneme, zespodu seřízneme jen maličko, aby nám rajčata dobře "seděla". Každé rajče pomocí lžičky vydlabeme. Připravíme si pomazánkový krém. Mozzarellu najemno nastrouháme a promícháme s pomazánkovým máslem. Nať jarní cibulky nakrájíme na drobná kolečka, petrželku nasekáme. Obojí vmícháme do krému. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a podle chuti také čerstvý nebo nakládaný kopr. Dobře promícháme. Rajčátka vložíme do malého pekáčku vymazaného máslem. Do každého rajčátka dáme trochu pesta, bohatě naplníme česnekovým krémem a nahoru opět kápneme trochu pesta. Vegetariánská rajčata vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a zapečeme. Vegetariánská zapékaná rajčata podáváme jako teplý předkrm nebo chuťovku.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vegetariánská zapékaná rajčata

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena