Vegetariánská čína

Recept na vegetariánskou verzi tradiční číny. Jde to i bez masa.


4.04x
25 min

Postup přípravy

Nejdříve nakrájíme uzené tofu na kostičky, které potom v misce osolíme, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky, posypeme solamylem a kořením na čínu.

Dále nakrájíme cibuli na kolečka, žlutou papriku na slabé proužky a to samé uděláme s jednou větší mrkví. Kdo má rád ostré, může si přidat čerstvou chilli papričku a stroužek česneku, který pokrájíme na slabé plátky.

Když jsou ingredience připravené, rozpálíme (opravdu hodně) na pánvi olej a ihned smažíme připravené tofu. Jakmile nám tofu zezlátne, přidáme pokrájenou zeleninu a smažíme doměkka. Podle potřeby přidáme ještě solamyl, dokořeníme a zalijeme vodou, aby vzniklo trochu šťávy.

Vegetariánskou čínu podáváme s rýží, čínskými nudlemi (bezvaječnými) nebo bulgurem.
user-icon

autor arev


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánská čína

Zpět na recept