Veganský hráškový krém

Recept na polévku nejen pro vegany - je jemná, krémová, zdravá a bez použití kravského mléka či jiných mléčných produktů.


5.03x
30 min

Ingredience

350 ghrášek
3-4 ksčesnek
2 ksbrambory
2 lístkybobkový list
2 lžíceolivový olej
3 ksjarní cibulka
1 dlsojová smetana
1 lžícekoření Horalka
3-4 lžícesušené lahůdkové droždí

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Zelený hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme hrášek mražený. Cibulku očistíme a nakrájíme na hrubo, stejně tak česnek. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmahneme. Poté přidáme hrášek, brambory, česnek a orestujeme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, přidáme sůl, bobkový list, koření Horalka a přivedeme k varu. Hráškovou polévku vaříme 15 - 20 minut, až jsou brambory měkké. Obsah v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému, dochutíme sušeným droždím, čerstvě mletým pepřem a zjemníme sojovou smetanou. Před mixováním nezapomeneme vyjmout bobkový list. Podle potřeby polévku dosolíme a už jen krátce prohřejeme. Veganský hráškový krém podáváme horký, chutná s opečenými krutony, ale i samostatně.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganský hráškový krém

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena