- Den dopředu si uvaříme sojové plátky v 1 litru vody s dvěma zeleninovými bujony a se sojovou omáčkou a tamari. Můžeme přidat i nové koření, celé nebo mleté. Sójové plátky necháme v chladu do druhého dne.
- Větší cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- Rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme sojové plátky pokrájené na proužky a trochu vody a chvíli společně dusíme.
- Po asi pěti minutách přidáme papriku, promícháme a hned zalijeme rostlinnou alternativou smetany, do které jsme přidali lžíci polohrubé mouky.
- Jakmile omáčka začne vařit, trochou vody ji lze upravit na požadovanou hustotu a podle chuti ji osolíme.
Do omáčky jsem dala papriku lahůdkovou, omáčka je po ní svítivě červená a má i jinou chuť než s obyčejnou paprikou. Z té je také moc dobrá, ale je potřeba dát cca poloviční množství papriky. Chuť je hutnější a barva tmavší. Veganské sojové plátky na paprice podáváme s knedlíkem.