Veganská omáčka se zelenými fazolkami

Recept na jemnou omáčku ke knedlíkům. Je bez mléka, takže nezahleňuje, je tedy dobrá i pro ty, kteří jsou alergičtí na mléčné výrobky nebo laktózu. Ačkoli chutná smetanově, je dietní a nezatěžuje tělo.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a očištěnou papriku nakrájíme na drobno, malou sklenici fazolek scedíme, ale vodu z nich nevyléváme.

Smícháme si mouku s pohankovým mlékem a s vínem, nálevem z fazolek a umícháme řídké těstíčko. Pokud je příliš husté, přidáme trochu vody.

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme červenou papriku a orestujeme. Přidáme fazolky, zamícháme a vlijeme kašičku z mouky. Přidáme podle chuti kořenící přísadu a necháme vařit. Když omáčka houstne, můžeme ji podle potřeby upravit na požadovanou hustotu trochou vody. Kořenící směs přidáváme opatrně, nálev z fazolek je ochucený a mírně slaný. Pokud nemáme rádi v jídle chuť vína, můžeme ho klidně vynechat. Omáčka je i tak velmi dobrá.

Veganskou omáčku se zelenými fazolkami podáváme s knedlíkem.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Veganská omáčka se zelenými fazolkami

Zpět na recept