Zeleninová omáčka na špagety

Zdravá bezmasá omáčka na špagety (pikantní).


3.513x
20 min
1×

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na malé kousky. Přidáme k cibulce, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a podlijeme. Přidáme kostku masoxu (vegetariáni nahradí jiným bujonem) a necháme dusit, dokud se nám voda nevypaří.

Do takto podušené zeleniny vmícháme kečup (já mám domácí od babičky, ten je nejlepší) a prohřejeme.

Celou směs můžeme ještě rozmixovat, aby v ní nebyly kousky zeleniny.

Zeleninovou omáčku podáváme se špagetami nebo jinými těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová omáčka na špagety

Zpět na recept