Veganská koprová omáčka zahuštěná chlebem. Vyzkoušejte tento skvělý veganský recept.
2 lžíce | rostlinné máslo (Alsan) |
3 lžíce | třtinový cukr |
4 lžíce | ocet |
500 ml | zeleninový vývar |
100 ml | sójové mléko |
4 plátky | chléb |
200 ml | rostlinná alternativa smetany |
2 špetky | sůl a mletý pepř |
6 ks | pečené brambory |
V hrnci necháme rozehřát máslo, přisypeme třtinový cukr, zalijeme octem a provaříme do rozpuštění cukru. Poté zalijeme zeleninovým vývarem, přilijeme rostlinné mléko a vaříme zhruba 10 minut. Omáčku zahustíme chlebem, který nakrájíme na plátky, okrojíme kůrky a vnitřek nadrolíme do omáčky. Vaříme dalších 10 minut a poté omáčku rozmixujeme.
Čerstvý kopr umyjeme, nasekáme na jemno a přidáme do omáčky. Na závěr koprovou omáčku zjemníme rostlinnou smetanou a ochutíme solí a pepřem. Omáčku necháme přejít varem a poté jí stáhneme ze sporáku a můžeme podávat.
Veganskou koprovou omáčku podáváme s bramborem pečeným v troubě.
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.
Veganské bramborové knedlíky plněné tofu se zelím krok za krokem
Vynikající veganská alternativa k plněným knedlíkům se zelím. Recept krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena