Veganská divočina

Recept na sójové maso (klidně i seitan) připravené s omáčkou a domácím knedlíkem tak, aby to bylo veganské, tím pádem i vegetariánské či dietní jídlo.


4.47x
45 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 kscibule
1 lžícemouka
0.25 ksceler
2 ksmrkev
1 kspetržel
5 ksjalovčinky
1 lžícekoření Divočina
1 ksbobkový list
2 lžícesójová omáčka
5 kuličekcelý pepř
1 ksrajský protlak
2 ksbujón zeleninový
1 balíčeksójové plátky
1 lžícetřtinový cukr
4 lžičkysušené ovesné mléko

Postup přípravy

Nejdříve (ale i večer předem) si připravíme sójové maso. Do 1,5 litru vody dáme 2 kostky zeleninového bujonu, trochu sójové omáčky nebo tamari, bobkový list, jalovčinky a celý pepř. Přivedeme k varu, přidáme sójové maso a 20 minut nezakryté vaříme. Pokud si sójové maso připravujeme předem, necháme ho v tomto nálevu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, lehce vymačkáme a nálev vylijeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a větší mrkev, menší petržel a čtvrtku celeru na kostičky. Cibuli zpěníme, přidáme sójové maso a cukr, rychle opečeme, přidáme vodu, nakrájenou zeleninu a koření. Vše provaříme, pak sójové maso vyjmeme, přidáme rajský protlak a rozmixujeme. Do rozmixované omáčky vlijeme asi 0,5 dl vody smíchané se 4 lžičkami sušeného mléka z ovesných vloček a 1 lžicí hladké mouky. Vložíme maso, necháme probublat a podáváme. Veganskou divočinu můžeme podávat s domácím knedlíkem nebo jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská divočina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena