Jednoduše připravené zelí, jako příloha k jitrnicím, jelitům, prejtům nebo pečeným masům.
Hodnocení
3.0
/ 5 (109x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Podle chuti
Cukr
Sůl
Podle potřeby
Voda
Ostatní
Kysané vinné zelí1 konzerva
Postup přípravy
Plechovku vinného zelí otřeme a otevřeme.
Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit.
Vařené zelí nezahušťujeme. Na talíř servírujeme pouze vařené zelí, bez šťávy. Vařené zelí můžeme podávat studené i teplé.
Když se vaří zelí tak se musí dát do něj cibule? Mamka když vaří zelí vždycky přidává do něj osmaženou cibuli. Já mám rád zelí ale nemám rád cibuli. Zajímalo by mě jestli to přidávání té osmažené cibule je nutné. Podle mně je to zbytečné protože když se nakládá zelí do hrnce tak se do něj dává cibule a to by mělo stačit.
Ondřej Té
Komentář k receptu Vařené zelí
No já nevím, ale bez osmahnuté cibulky na másle a bez zahuštění je to takové ... asi jako rohlík s máslem bez másla ;)