Vánoční Kuba

Slavnostnější variantu získá Vánoční Kuba po přidání uzeného masa a tím, že ho ozdobíte plátky slaniny, které jste uškvařili na pánvi. Máslo můžete nahradit sádlem.


3.0872x
60 min
4×

Postup přípravy

Krupky přebereme, nasypeme do síta a důkladně je propláchneme vařící vodou. Pak je necháme okapat. Sušené houby namočíme do horké vody a necháme je nabobtnat.

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobnější kousky. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Potom do pánve hodíme krupky, krátce je osmahneme, ochutíme solí, kmínem, pepřem a zalijeme vodou, uvedeme do varu.

Zatím si scedíme houby, vymačkáme je a nakrájíme je na kousky. Na másle houby chvilku podusíme a přidáme je ke krupkám.

Směs občas zamícháme, aby se krupky nepřichytily ke dnu a dále vaříme pod pokličkou. Když se veškerá voda vsákne a odpaří a krupky jsou měkké, přidáme do směsi utřené stroužky česneku, majoránku a důkladně promícháme.

Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem a přeložíme do něj tuto směs, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a v předem vyhřáté troubě necháme zapéct.

Upečeného vánočního Kupu před podáváním zdobíme pórkem.
Inspirujte se také dle našeho videoreceptu


user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční Kuba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.