Vaření.czReceptyVanilkový rýžový nákyp s jablky

Vanilkový rýžový nákyp s jablky

Lahodný sladký pokrm doplněný jablky.


4.742x
0
13×

Postup přípravy

Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat. Dále si připravíme pudink podle návodu na obalu. Horký pudink smícháme s rýží a máslem a povaříme tak, aby nám vznikla lehce kašovitá směs. Tu pak ještě dochutíme cukrem. Dno zapékací mísy vyložíme jedním jablkem pokrájeným na plátky. Posypeme 1/2 lžičkou skořice. Jablka zalijeme polovinou směsí pudinku a rýže. Na to klademe plátky z druhého jablka. Opět posypeme skořicí a zalijeme pudinkovou kaší. Misku vložíme do rozehřáté trouby a necháme zapéct asi 30 minut. Po dopečení necháme vanilkový rýžový nákyp s jablky pozvolna vychladnout, pudink tak zatuhne a nákyp půjde snáze nakrájet.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkový rýžový nákyp s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena