Vanilkový rýžový nákyp s jablky

Lahodný sladký pokrm doplněný jablky.


4.742x
0
13×

Postup přípravy

Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat.

Dále si připravíme pudink podle návodu na obalu. Horký pudink smícháme s rýží a máslem a povaříme tak, aby nám vznikla lehce kašovitá směs. Tu pak ještě dochutíme cukrem.

Dno zapékací mísy vyložíme jedním jablkem pokrájeným na plátky. Posypeme 1/2 lžičkou skořice. Jablka zalijeme polovinou směsí pudinku a rýže. Na to klademe plátky z druhého jablka. Opět posypeme skořicí a zalijeme pudinkovou kaší.

Misku vložíme do rozehřáté trouby a necháme zapéct asi 30 minut. Po dopečení necháme vanilkový rýžový nákyp s jablky pozvolna vychladnout, pudink tak zatuhne a nákyp půjde snáze nakrájet.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vanilkový rýžový nákyp s jablky

Zpět na recept