Valašský kontrabáš

Osvědčený recept na chutné jídlo ze zapékací misky, které je výborné se zakysaným zelím.


5.08x
45 min
2×

Postup přípravy

Nejprve podle návodu na obalu uvaříme pohanku. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v dalším hrnci uvaříme. Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky a česnek nasekáme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemno.

V pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 - 4 minuty. Potom přidáme bůček, chvíli prohříváme, dále přisypeme uvařenou pohanku a směs dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

Na závěr přidáme uvařené brambory a směs promícháme. Směs vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapékáme přibližně 5 minut.

Valašský kontrabáš chutná nejlépe se zakysaným zelím.
user-icon

autor 7.5.2002


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašský kontrabáš

Zpět na recept