Kontrabáš

Recept na zapékaný bůček s pohankou, bylinkami a brambory.


3.01102x
20 min
3×

Postup přípravy

Pohanku uvaříme podle návodu doměkka. Zeleninu včetně brambor oloupeme. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Bůček a brambory nakrájíme an kostky. Sýr nastrouháme. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek dorůžova. Přidáme bůček na necháme ho pustit šťávu. Pak přidáme uvařenou pohanku, brambory a směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Směs necháme prohřát a odstavíme. Zapékací misku vymažeme máslem. Vložíme do ní připravenou směs, zasypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C kostky nakrájené brambory osolíme a uvaříme a přidáme do směsi bůčku a pohanky. Jemně promícháme, vložíme do zapékací misky, zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě při 200 stupních. Pečeme ¨5 - 10 minut. Hotový zapečený kontrabáš ihned servírujeme. Je dobrý s lehkým zeleninovým salátem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kontrabáš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena