Kontrabáš

Recept na zapékaný bůček s pohankou, bylinkami a brambory.


3.01102x
20 min
3×

Postup přípravy

Pohanku uvaříme podle návodu doměkka.

Zeleninu včetně brambor oloupeme. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Bůček a brambory nakrájíme an kostky. Sýr nastrouháme.

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli a česnek dorůžova. Přidáme bůček na necháme ho pustit šťávu. Pak přidáme uvařenou pohanku, brambory a směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Směs necháme prohřát a odstavíme.

Zapékací misku vymažeme máslem. Vložíme do ní připravenou směs, zasypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C

kostky nakrájené brambory osolíme a uvaříme a přidáme do směsi bůčku a pohanky. Jemně promícháme, vložíme do zapékací misky, zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě při 200 stupních. Pečeme ¨5 - 10 minut.

Hotový zapečený kontrabáš ihned servírujeme. Je dobrý s lehkým zeleninovým salátem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kontrabáš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká