Valašské škračky

Trochu energetická, zato velká pochoutka z Beskyd z drůbežích jater.


4.610x
30 min

Postup přípravy

Drůbeží játra (ideálně kachní, ale mohou být i kuřecí) omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme a orestujeme na zpěněné cibulce. Přidáme kmín, pepř, majoránku, sušený nebo prolisovaný česnek a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě.

Mezitím si připravíme bramboráčky jako přílohu. Z najemno nastrouhaných brambor, z nichž slijeme přebytečnou vodu, aby zůstala jen bramborová kaše. Ochutíme solí a kmínem, zahustíme hladkou moukou podle potřeby. Moukou šetříme, aby se neztratila bramborová chuť a přidáme 2 žloutky pro barvu. Malé placičky smažíme v hlubokém oleji dozlatova. Po vytáhnutí osušíme papírovou utěrkou.

Jakmile jsou játra hotová a voda se téměř vypařila, zalijeme je rozšlehaným osoleným vejcem. Chvíli mícháme, aby vajíčka lehce ztuhla a obalila nám jednotlivé kousky jater na pánvi.

Valašské škračky podáváme s bramboráčky a můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou.
user-icon

autor monikawi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Valašské škračky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká