Valašské škračky

Trochu energetická, zato velká pochoutka z Beskyd z drůbežích jater.


4.610x
30 min

Ingredience

česnek
sůl
3 ksvejce
majoránka
1 kscibule
300 gdrůbeží játra
celý kmín

příloha

sůl
2 ksžloutek
kmín
hladká mouka
brambory

Postup přípravy

Drůbeží játra (ideálně kachní, ale mohou být i kuřecí) omyjeme, očistíme od blan, pokrájíme a orestujeme na zpěněné cibulce. Přidáme kmín, pepř, majoránku, sušený nebo prolisovaný česnek a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě. Mezitím si připravíme bramboráčky jako přílohu. Z najemno nastrouhaných brambor, z nichž slijeme přebytečnou vodu, aby zůstala jen bramborová kaše. Ochutíme solí a kmínem, zahustíme hladkou moukou podle potřeby. Moukou šetříme, aby se neztratila bramborová chuť a přidáme 2 žloutky pro barvu. Malé placičky smažíme v hlubokém oleji dozlatova. Po vytáhnutí osušíme papírovou utěrkou. Jakmile jsou játra hotová a voda se téměř vypařila, zalijeme je rozšlehaným osoleným vejcem. Chvíli mícháme, aby vajíčka lehce ztuhla a obalila nám jednotlivé kousky jater na pánvi. Valašské škračky podáváme s bramboráčky a můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou.
user-icon

autor monikawi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Valašské škračky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena