Vajíčkové toasty se žampiony

Recept na toasty s míchanými vejci a žampiony, ochucené česnekem. Tip na rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu.


4.723x
25 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 ksvejce
2 lžícemáslo
0.5 ksmalá cibule
80 gtvrdý sýr
8 plátkůbílá veka
400 gkrájené sterilované žampióny

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

červená paprika
usekaná pažitka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Pažitku omyjeme a usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Plátky žampionů necháme okapat. Červenou papriku nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme. Plátky veky osmažíme na oleji dorůžova, necháme okapat na papírovém ubrousku a uchováme v teple. Na másle zpěníme cibulku a za stálého míchání přidáme celá vejce a žampiony. Ochutíme česnekem, mletým pepřem a solí. Směs navršíme na toasty, posypeme sýrem a usekanou pažitkou. Vajíčkové toasty se žampiony podáváme horké, ozdobené proužkem čerstvé nebo nakládané červené papriky.


To nejlepší z velikonoční kuchyně


První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.


To


Velikonoční nádivka s tofu a špenátem krok za krokem


Nádivka patří k tradičním velikonočním pokrmům. V tomto receptu vám nabízíme veganskou alternativu s uzeným tofu a čerstvým špenátem.


Velikonoční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčkové toasty se žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká