Vajíčková tlačenka

Výborná pochoutka, která se hodí i jako pohoštění. Vejce jako základ receptu.


4.114x
45 min

Ingredience

5 ksvejce
2 lžíceocet
80 gmajonéza
250 mlvoda
0.5 kostkymasox
1 sklenicemoravanka
200 gměkký salám
40 gželatina na vaječnou tlačenku

Postup přípravy

Uvaříme si vejce natvrdo. Uděláme si vývar z masoxu. Moravanku scedíme (nálev uchováme) a obsaženou zeleninu nakrájíme nadrobno (okurky a cibulky) a na proužky (papriky). 3 vejce a salám nakrájíme na kostičky, můžeme i nastrouhat na hrubém struhadle. Vše dáme do misky a přidáme ještě ocet a majonézu. Vývar ohřejeme spolu s nálevem z Moravanky. Pak v něm rozpustíme želatinu na vaječnou tlačenku a necháme ho chvíli (asi 5 minut) chladnout. Potom vše nalijeme do směsi a promícháme. Formu (nejlépe obdélníkovou) vyložíme potravinářskou fólií (Nemusíme, pokud použijeme silikon.) a nalijeme do ní polovinu směsi. Do ní položíme 2 zbylá vejce v celku nebo pokrájená na půlky a dolijeme zbytek směsi. Vajíčkovou tlačenku vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Hotovou vajíčkovou tlačenku krájíme na plátky a podáváme s pečivem.
user-icon

autor Zorňafa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vajíčková tlačenka

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena