Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.


3.6125x
25 min
3×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.

Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.

Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.

Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká