Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.
Hodnocení
3.6
/ 5 (125x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
3x
Ingredience
5 ks
vejce
200 g
smetanový sýr
0.5 ks
paprika zelená
0.5 ks
paprika (oranžová)
100 g
smetanový krém Lučina
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout.
Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou.
Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme.
Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.