Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka rozhodně nepatří pouze k Velikonocům. Lze ji připravovat celoročně a je velmi chutná.


3.6125x
25 min
3×

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, vyndáme, oloupeme a necháme vychladnout. Vychladlá vejce rozkrojíme opatrně podélně, vyjmeme žloutky a utřeme je dohladka se sýrem a lučinou. Bílky jemně nasekáme. Papriky očistíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Do žloutkové směsi vmícháme sekané bílky, kostičky paprik a podle chuti okořeníme a osolíme. Vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.
user-icon

autor admin_hela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vajíčková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena