Vajíčková pomazánka s majonézou a smetanou

Recept na chutnou vajíčkovou pomazánku, která se u nás vždy rychle sní.


2.818x
20 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a oloupeme. Vaječné bílky pokrájíme na malé kostky. Jarní cibulku i s natí pokrájíme na kolečka.

Do mísy dáme domácí majonézu, uvařené žloutky, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, přidáme plnotučnou hořčici, spolu dobře promícháme a poté přimícháme hustou kysanou smetanu. Ke směsi přidáme nakrájené vaječné bílky, jarní cibulku a ještě jednou promícháme.

Vajíčkovou pomazánku s majonézou a smetanou natíráme na krajíce čerstvého dobrého domácího chleba nebo čerstvého domácího pečiva. Servírujeme posypané pokrájenou zelenou natí jarní cibulky.

Vajíčková pomazánka je výborná ke snídani, vhodná ke svačině dětem i jako pohoštění pro návštěvy. Pomazánku můžeme použít také jako náplň do různých druhů zeleniny.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vajíčková pomazánka s majonézou a smetanou

Zpět na recept