Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Výborného uzeného lososa můžeme pro rodinu nebo přátele připravit i na grilu. Recept ocení nejeden gurmán.


1.99x
60 min

Ingredience

2 špetkydrcený černý pepř
1 sklenkahrubozrnná sůl
2 lžícetřtinový cukr
250 gčerstvý losos
1 sklenkatřtinový tmavý rum
1 miskadřevěné udící lupínky

Postup přípravy

Osušený filet lososa namočíme na 15 minut do tmavého třtinového rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5 cm). Poté filet opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Z misky vylijeme rum a vytřeme ji do sucha.

Třetinu marinády (sůl, cukr, pepř) vsypeme na dno misky a vložíme na ní lososa kůží dolů. Zbytek směsi nasypeme na filet a jemně vklepeme do masa. Mísu přikryjeme potravinářskou folií a necháme 4 hod marinovat v lednici.

Udící lupínky předem namočíme na 1 hodinu do vody, poté scedíme, necháme okapat a připravíme gril na nepřímé grilování.

Lososa marinovaného v rumu po 4 hodinách vyjmeme ze směsi, opláchneme vodou a osušíme papírovou utěrkou. Filet umístíme doprostřed grilovacího roštu nad hliníkovou misku a na rozžhavené uhlí nebo brikety vhodíme okapané lupínky. Lososa grilujeme nepřímou metodou při 200 °C cca 30 - 40 minut. Maso by mělo být na stisk prstem pevné a jednotlivé svaly by se měly od sebe oddělovat.

Uzený losos na grilu marinovaný v rumu chutná výtečně a jistě jím nadchnete i své hosty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený losos na grilu marinovaný v rumu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.