Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Recept na chutné jídlo z uzeného jazyka, křenové omáčky, mandlí a vajec.


2.967x
60 min

Postup přípravy

Uzený jazyk uvaříme doměkka, sloupneme jej a vývar odložíme na později.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 2 hrnky odloženého masového vývaru a zvolna rozvaříme do omáčky.

Rozinky propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

Omáčku osolíme, opepříme, přidáme mandle a spařené rozinky. Na slabém plameni ještě chvíli vaříme. Vše zjemníme kysanou smetanou a nakonec vmícháme jemně strouhaný křen a sekanou meduňku.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na tenké plátky.

Na talíře rozložíme plátky vařeného uzeného jazyka, přelijeme omáčkou a obložíme plátky vajec.

Uzený jazyk s křenovou omáčkou můžeme podávat s bramborem nebo houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Zpět na recept