Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Recept na chutné jídlo z uzeného jazyka, křenové omáčky, mandlí a vajec.


2.967x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
800 guzený hovězí jazyk

omáčka

sůl
2 lžícemáslo
0.5 lžičkymletý pepř
4 lžícehladká mouka
2 hrnkymasový vývar
150 mlzakysaná smetana
200 mlstrouhaný křen
50 gsekané loupané mandle
3 lžícespařené rozinky
1 lžičkasekaná meduňka

Postup přípravy

Uzený jazyk uvaříme doměkka, sloupneme jej a vývar odložíme na později.

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 2 hrnky odloženého masového vývaru a zvolna rozvaříme do omáčky.

Rozinky propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.

Omáčku osolíme, opepříme, přidáme mandle a spařené rozinky. Na slabém plameni ještě chvíli vaříme. Vše zjemníme kysanou smetanou a nakonec vmícháme jemně strouhaný křen a sekanou meduňku.

Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na tenké plátky.

Na talíře rozložíme plátky vařeného uzeného jazyka, přelijeme omáčkou a obložíme plátky vajec.

Uzený jazyk s křenovou omáčkou můžeme podávat s bramborem nebo houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena