Uzený jazyk uvaříme doměkka, sloupneme jej a vývar odložíme na později.
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme 2 hrnky odloženého masového vývaru a zvolna rozvaříme do omáčky.
Rozinky propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
Omáčku osolíme, opepříme, přidáme mandle a spařené rozinky. Na slabém plameni ještě chvíli vaříme. Vše zjemníme kysanou smetanou a nakonec vmícháme jemně strouhaný křen a sekanou meduňku.
Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře rozložíme plátky vařeného uzeného jazyka, přelijeme omáčkou a obložíme plátky vajec.
Uzený jazyk s křenovou omáčkou můžeme podávat s bramborem nebo houskovým knedlíkem.