Recept na výtečný uzený bůček s kysaným zelím a kroupami!
Hodnocení
4.6
/ 5 (54x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Brambory500 g
Cibule1 ks
Smetana2 dl
Sádlo2 lžíce
Rajčatový protlak50 g
Kroupy100 g
Hladká mouka
Uzený bůček600 g
Mletá sladká paprika
Kysané zelí500 g
Postup přípravy
Kroupy namočíme přes noc.
Uzené maso uvaříme. Ve vývaru uvaříme do měkka kroupy. Nejlépe v tlakovém hrnci vaříme cca 20min a nesolíme.
Uvařené kroupy osolíme a promícháme.
Na drobno nakrájíme cibuli, na sádle zpěníme, přidáme pokrájené kysané zelí, podusíme a vmícháme rajčatový protlak.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme.
Do vymaštěné zapékací misky vložíme vrstvu uvařených brambor, navrstvíme na ně zelí promíchané s vařenými kroupami, navrch položíme bůček nakrájený na plátky.
Takto připravený pokrm ještě zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a trochu mleté červené papriky. Zapečeme v troubě.