Nízkokalorické bezcholesterolové a velice chutné jídlo. Uzené tofu s rýží a paprikami.
Hodnocení
3.3
/ 5 (65x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Kapie2 ks
Olivový olej3 lžíce
Sójová omáčka2 lžíce
Cibule1 ks
Divoká rýže300 g
Uzené tofu3 kostky
Kozí rohy3 ks
Postup přípravy
Toufu nakrájíme na kostičky 1x 1 cm. Cibuli očistíme, nakrájíme na větší kousky. Papriky omyjeme a čistíme. Seřízneme a nakrájíme asi 5mm silná kolečka. Vnitřky neodstraňujeme.
Divokou rýži vaříme v osolené vodě 16 minut.
Vyšší pánev rozehřejeme. Přidáme olivový olej, necháme prohřát a přisypeme cibuli, kterou necháme zpěnit. Na cibulku dáme tofu s paprikami a restujeme, dokud nejsou papriky poloměkké.
Rýži scedíme, přidáme na pánev k fotu a zelenině, zalijeme sójovou omáčkou a promícháme. Vše již jen prohřejeme.
Hotové uzené tofu s divokou rýží a paprikami ihned podáváme.
Děkuji za recept, který brzy vyzkouším. Zatím jsem zkoušela jen tofu natural, které jsem nakládala do bylinek a olivového oleje. Bála jsem se, abych to uzené sehnala, ale koupila jsem ho u nás v Albertu, a za dobrou cenu. Prý má uzené větší šmak, tak se těším.