Uzené s bramborovou kaší a hráškem

Vařená uzená krkovička s ochucenou bramborovou kaší a dušeným hráškem. Snadný recept na přípravu hlavního chodu.


4.215x
75 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
500 gbrambory
2 kscibule
150-200 mlsmetana
1 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
300 gmražený hrášek
600 guzená vepřová krkovice

podle potřeby

olej
máslo

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Krkovici očistíme, vložíme do studené vody s kořením, 1 cibulí a vše uvaříme doměkka. Druhou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Uvařené maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme na porce a uchováme na teple. Z uzeného vývaru odstraníme koření, cibuli a vložíme do něj nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek, který podlijeme malým množstvím uzeného vývaru a zvolna podusíme doměkka. Uvařené brambory slijeme, vmícháme prolisovaný česnek, máslo a smetanu a vyšleháme bramborovou kaši.

Uzené maso rozdělíme na porce, obložíme hráškem, bramborovou kaší a podáváme s kyselou okurkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené s bramborovou kaší a hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena