Vaření.czReceptyUzené na hruškách a kysaném zelí

Uzené na hruškách a kysaném zelí

Pikantní pochoutka nejen pro slavnostní stoly.


3.0104x
45 min

Ingredience

20 golej
2 kscibule
2 lžičkykmín
4 kshruška
2 ksbobkový list
2 lžičkysekaná petrželka
240 gnízkotučné mléko
400 mlmasový vývar
800 gkysané zelí
120 gbramborová kaše v prášku
4 ksuzená kotleta

podle chuti

sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké dílky. Kotlety omyjeme a osušíme. V hrnci rozpálíme olej, na něm prudce opečeme cibuli a kysané zelí. Navrch položíme kotlety, zalijeme vývarem, posypeme kmínem, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut a pak osolíme a opepříme. Hrušky omyjeme a nakrájíme na tenké dílky. Přibližně 10 minut před koncem dušení je přidáme k zelí a dál společně dusíme. K varu přivedeme 400 ml vody se špetkou soli, přilijeme mléko, vsypeme bramborovou kaši v prášku a sejmeme z plotýnky. Asi po minutě řádně promícháme a okořeníme muškátovým oříškem. Uzené na hruškách a kysaném zelí ozdobně nandáme na talíře a podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzené na hruškách a kysaném zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena