Uzené na hruškách a kysaném zelí

Pikantní pochoutka nejen pro slavnostní stoly.


3.0104x
45 min

Postup přípravy

Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké dílky. Kotlety omyjeme a osušíme.

V hrnci rozpálíme olej, na něm prudce opečeme cibuli a kysané zelí. Navrch položíme kotlety, zalijeme vývarem, posypeme kmínem, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut a pak osolíme a opepříme.

Hrušky omyjeme a nakrájíme na tenké dílky. Přibližně 10 minut před koncem dušení je přidáme k zelí a dál společně dusíme.

K varu přivedeme 400 ml vody se špetkou soli, přilijeme mléko, vsypeme bramborovou kaši v prášku a sejmeme z plotýnky. Asi po minutě řádně promícháme a okořeníme muškátovým oříškem.

Uzené na hruškách a kysaném zelí ozdobně nandáme na talíře a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzené na hruškách a kysaném zelí

Zpět na recept