Polévka, která zahřeje, zasytí a je moc dobrá.Tato polévka se u nás doma vaří již několik generací.
4 stroužky | česnek |
5 dkg | celer |
3 l | voda |
5 dkg | mrkev |
5 dkg | petržel |
0.5 hrnečku | kroupy |
1 ks | cibule |
2 ks | brambory |
2 ks | bobkový list |
1 kg | uzené koleno |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
nové koření | |
mletý černý pepř | |
celý černý pepř |
Kroupy by měly být malé a již uvařené. Uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme od kosti a paličkou na maso pěkně rozklepeme. Maso dáme i s kůží a kostí, kterou je lepší rozříznout napůl, aby se vyvařil i morek, do papiňáku a zalijeme studenou vodou. Přidáme pepř, nové koření, cibuli, česnek, bobkový list a vaříme na velmi mírném ohni asi hodinu. Vývar scedíme a dáme do chladu. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu na drobné kostičky. Z vývaru stáhneme vyvařený tuk a polévku znovu přivedeme k varu. Podle chuti ji osolíme, opepříme, přidáme na malé kostičky syrové brambory a zeleninu. Těsně před dovařením vložíme do polévky uvařené krupky a dochutíme majoránkou.
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Uzení se opět vrací na scénu. Že je nezdravé? Ne když udíte správně
Zatímco kdysi bylo uzení nevyhnutnou formou konzervace masa, dnes se udí zejména kvůli požitku našich chuťových buněk. Pokud udíme zdravě, není nutné se uzení obávat.
autor sidonia
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena