Vaření.czReceptyUzená krkovice s teplou hořčicovou omáčkou

Uzená krkovice s teplou hořčicovou omáčkou

Vyzkoušejte recept na netradiční přípravu uzené krkovice s teplou sladkokyselou hořčicovou omáčkou a sterilovanými mini cibulkami.


4.817x
75 min
1×

Ingredience

250-350 mlvývar
3 lžícemáslo
700 gvakuovaná uzená krkovice
0.5 sklenicesterilivané perlové cibulky

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

omáčka

1 lžícerýžový ocet
1 lžičkadijonská hořčice
2 lžícetřtinový cukr
1 lžícekukuřičná moučka
1 lžícemletá hořčice
3 lžícesojová omáčka Tamari

Postup přípravy

Vepřovou uzenou krkovici ponecháme v obalu, který důkladně očistíme, poté zvolna povaříme ve vodní lázni při 80 °C asi 60 minut. Pak maso z obalu vyjmeme, šťávu nalijeme do šálku a maso nakrájíme na 4 tenké plátky. Plátky uzeného masa zlehka opečeme z obou stran na pánvi. Maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo a třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Pak vmícháme obě hořčice, přidáme sójovou omáčku a vývar. Vše krátce povaříme, zahustíme máčeným kukuřičným škrobem a dochutíme octem. Do omáčky vmícháme okapané cibulky, které prohřejeme, ale již nevaříme. Plátky uzené krkovičky rozdělíme na porce, přelijeme sladkokyselou hořčicovou omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uzená krkovice s teplou hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena