Uzená krkovice v šouletu

Kroupy, maso a hrášek dohromady. Rychlý recept.


3.0778x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
pažitka
360 gkroupy
150 gsterilovaný hrášek
mletý černý pepř
400 guzená krkovice
100 guzený bok

Postup přípravy

K přípravě šouletu se nejlépe hodí velké kroupy, které před vařením opláchneme, aby se zbavily šlemu, jenž vzniká při vaření. Takto připravené kroupy vaříme asi 30 minut.

Mezitím cibuli nakrájíme najemno, uzený bok na tenké nudličky a česnek utřeme. Připravenou uzenou krkovici ohřejeme ve vařící vodě nebo na rozpálené pánvi.

Uvařené kroupy scedíme a propláchneme ještě jednou ve studené vodě. Na rozpálené pánvi orestujeme cibuli a slaninu dozlatova, přidáme uvařené kroupy, propláchnutý sterilovaný hrášek, koření a česnek.

Na talíře rozdělíme šoulet a připravenou vepřovou krkovici. Uzenou krkovici v šouletu ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uzená krkovice v šouletu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena