Vaření.czReceptyÚžasná játrová paštika

Úžasná játrová paštika

Játrová paštika uvařená ve vodní lázni. Jedla jsem ji na návštěvě u kamarádky a je opravdu úžasná, takže se musím podělit o recept.


4.311x
120 min
1×

Ingredience

5 dlmáslo
5 dkgceler
5 dkgmrkev
5 dkgpetržel
3 lžícekoňak
100 mlbílé víno
30 dkganglická slanina
30 dkgvepřová plec
25 dkgvepřová játra
30 dkgkuřecí játra

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí játra nakrájíme na menší kousky, polijeme koňakem a necháme odležet v lednici. Vepřové maso a vepřová játra třikrát umeleme. Kořenovou zeleninu pokrájíme, podusíme na másle a vychladlou umeleme, přidáme k mletému masu a játrům. Vše ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a kmínem. Přidáme bílé víno a důkladně promícháme. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou folií, která musí přesahovat, a anglickou slaninou. Polovinu maso-játrové hmoty rozetřeme do formy, poklademe játry naloženými v koňaku, přidáme zbytek masové hmoty, pokryjeme zbytkem anglické slaniny a folií. Formu na biskupský chlebíček dáme do pekáče s vodou a v troubě při 90 °C pečeme asi 80 minut. Po upečení a zchladnutí dáme paštiku do ledničky na 12 hodin uležet. Úžasnou játrovou paštiku při podávání ozdobíme nejlépe brusinkami a zelenými bylinkami. Paštiku podáváme s pečivem podle chuti.
user-icon

autor lumik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Úžasná játrová paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena