Pikantní cuketová pomazánka

Úžasná, nevšední a zdravá pomazánka na čerstvé pečivo, na toasty i na topinky.


5.09x
20 min

Postup přípravy

Jednu středně velkou cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme, pečlivě z ní vymačkáme vodu a necháme ještě chvíli okapat. Rozpálíme pánev a na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme, opepříme, přidáme sladkou a pálivou papriku, worchester nebo sojovou omáčku a prolisovaný česnek.

Směs dusíme doměkka, poté přidáme dvě lžičky rajského protlaku, mohou být i čerstvá rajčata. Nakonec zasypeme nadrobno pokrájenou bazalkou nebo petrželkou a podle potřeby ještě dochutíme.

Pikantní cuketovou pomazánku podáváme s pečivem, můžeme použít ji použít na topinky a je vhodná i k zavaření.

Cuketa na talíři: Recepty, které musíte vyzkoušet

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní cuketová pomazánka

Zpět na recept