Úžasná, nevšední a zdravá pomazánka na čerstvé pečivo, na toasty i na topinky.
3 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
0.5 ks | cibule |
1 ks | cuketa |
5 lístků | bazalka |
5 ks | pečivo |
1 špetka | pepř |
1 lžíce | olivový olej |
1 lžička | sójová omáčka |
2 lžičky | rajský protlak |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 špetka | pálivá mletá paprika |
Jednu středně velkou cuketu očistíme, oloupeme a nastrouháme, pečlivě z ní vymačkáme vodu a necháme ještě chvíli okapat. Rozpálíme pánev a na lžíci olivového oleje zpěníme cibuli. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme, opepříme, přidáme sladkou a pálivou papriku, worchester nebo sojovou omáčku a prolisovaný česnek. Směs dusíme doměkka, poté přidáme dvě lžičky rajského protlaku, mohou být i čerstvá rajčata. Nakonec zasypeme nadrobno pokrájenou bazalkou nebo petrželkou a podle potřeby ještě dochutíme. Pikantní cuketovou pomazánku podáváme s pečivem, můžeme použít ji použít na topinky a je vhodná i k zavaření.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena