Nejlepší játrová omáčka z kuřecích jater

Jednoduchá a moc dobrá omáčka, kterou zvládne třeba i student.


5.01x
45 min
1×

Postup přípravy

Do hrnce na trochu oleje dáme na jemno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme důkladně odblaněná a omytá kuřecí játra. Ta osolíme a trochu okmínujeme mletým kmínem. Játra mícháme a necháme zatáhnout.

Přidáme na tenké nudličky nakrájenou červenou papriku a tu chvilku i s játry smažíme a mícháme. Zalijeme následně vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme zhruba 30 minut. Až jsou játra dost měkká, tak necháme vysmahnout na tuk a až se nám dokonale odpaří všechna voda, zasypeme cca 3 lžícemi hladké mouky. Za stálého míchání! Lijeme postupně vodu do požadované hustoty omáčky.

Nejlepší játrovou omáčku ještě krátce povaříme. Pokud je třeba, dosolíme. Játrovou omáčku z kuřecích jater podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se třeba vařené brambory, hranolky, ale i rýže.
user-icon

autor Nikol


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší játrová omáčka z kuřecích jater

Zpět na recept