Utopenci zastudena

Utopenci se zelím a chilli papričkami. Jednoduchý recept bez vaření.


3.722x
15 min
2×

Postup přípravy

Co se týče množství, řídíme se velikostí nádoby, do které budeme nakládat.

Nejprve vezmeme špekáčky a podélně je nařízneme. Chilli papričky zbavíme semínek a rozřízneme je napůl, do každého špekáčku vložíme jednu půlku. Kysané zelí (bez nálevu) smícháme s trochou mletého pepře. Kyselé okurky nakrájíme na plátky, cibuli na půlkolečka.

Do sklenice vkládáme střídavě špekáčky, cibuli, zelí, okurky, bobkové listy, nové koření, případně další chilli papričky. Dobře upěchujeme.

Když je sklenice plná, zalijeme utopence až po víčko octem. Utopence zastudena necháme asi týden odstát a pak podáváme podle chuti.
user-icon

autor Osaka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utopenci zastudena

Zpět na recept