Ušatý cupcake

Sváteční recept na jemný zákusek ozdobený párem oušek z bonbonů marshmallow.


3.02x

Postup přípravy

Předehřejme si troubu na 180 °C. Připravíme si papírové košíky, případně plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Vždy je lepší zvolit kombinaci košíčků a plechu – pojistíme si tím správný tvar cupcaků.

Nejprve namočíme strouhaný kokos v kokosovém mléce. Pak smícháme mouku s kypřícím práškem na pečení a špetkou soli, směs prosejeme. V další míse vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť s cukrem do hladké pěny a postupně přidáme všechna vejce, jedno po druhém. Pak přidáme mouku a vše vyšleháme do hladkého těsta. Nakonec přidáme strouhaný kokos a vše pečlivě smícháme.

Košíčky plníme lžící do 2/3 jejich obsahu. Pečeme cca 20 minut. Zda jsou cupcakes upečené zjistíte pomocí špejle – pokud se po zapíchnutí těsto na špejli nelepí, jsou upečené. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

Ve vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu. V dalším míse si vyšleháme rostlinný tuk Hera Máslová příchuť s moučkovým cukrem. Nakonec do hmoty přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a vše pečlivě promícháme.

Než se nám rozpustí čokoláda na vodní lázni, nakrájíme si marshmallow na několik plátků, ze kterých budeme vytvářet uši a tváře zajíčků. Pomocí lžíce navrstvíme na cupcakes připravený krém a posypeme strouhaným kokosem. Z plátků marshmallow připevníme na krém uši a tváře a z rozpůlených rozinek vytvoříme oči. Vše je důležité připevnit do nezatuhlého krému, jinak marshmallow nebude na cupcakes držet.

Ušatý cupcake podáváme jako výborný zákusek na sváteční stůl.
user-icon

autor HERA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ušatý cupcake

Zpět na recept