Tradiční sytá polévka se připravuje z řepy, zelí, masa a brambor.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Podle chuti
Slanina
Sůl
Bobkový list
Kysaná smetana
Mletý černý pepř
Ostatní
Brambory6 ks
Mrkev4 ks
Hlávkové zelí1 ks
Červená řepa2 ks
Vepřový bok500 g
Postup přípravy
Do velkého hrnce (asi 5 l) pokrájíme na větší kostky maso, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. Nezapomeneme osolit a přidáme bobkový list.
Zelí pokrájíme na nudličky. Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a červenou řepu nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Než se nám maso uvaří, přidáme pokrájené zelí, necháme ho chvíli povařit a vložíme brambory.
Slaninu dáme na rozpálenou hlubší pánev, přisypeme nastrouhanou mrkev, krátce ji orestujeme a přidáme červenou řepu, kterou restujeme, dokud nepustí šťávu.
Vše potom vložíme do hrnce a promícháme.
Ukrajinský boršč od maminky podáváme ochucený kysanou smetanou a s krajícem chleba.