Uho

Nazvané sice po nelahodném pokrmu Univerzální hnědé omáčce školních jídelen, nicméně skutečnost je zcela jiná.


3.229x
60 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Česnek oloupeme, část prolisujeme a část nakrájíme na plátky.

Kuřecí prsní řízky naklepeme, z obou stran nasolíme, potřeme lisovaným česnekem podle chuti a posypeme majoránkou. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

Na pánvi rozpálíme olej a řízky ze všech stran prudce osmahneme asi 5 minut. Pak je odložíme stranou.

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibulku. Jakmile zesklovatí, vsypeme do hrnce mraženou zeleninu a krátce podusíme. Jakmile zelenina trochu změkne, vložíme řízky do zeleniny. Řízky by měly být zeleninou zakryté. Podlijeme horkou vodou, přikryjeme a dusíme tak dlouho, dokud maso zcela nezměkne. Průběžně podle potřeby mícháme a podléváme, aby se směs nepřichytila na dně. Uho zakapeme tekutým maggi kořením podle chuti. Asi 10 minut před dohotovením přidáme do omáčky na plátky nakrájený česnek.

Uho podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor rokosicer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uho

Zpět na recept