Mořský úhoř na Istrii

Na litinovém grilu a dřevěném uhlí jednoduše připravený mořský úhoř. Úhoř grilovaný na fících a olivách.


3.082x
60 min

Postup přípravy

V Pule je i v létě, mimo hlavní rybí sezónu, dobře zásobený rybní trh.

Koupíme 1kg mořského úhoře (nejlépe hned v 6 ráno), sáček vegety a olivový olej.

Tam, kde bydlíme, nakrájíme úhoře jako salám - na asi 3cm široká kolečka. Žádná limetka, žádný citron, jen úhoře zakápneme olejem. Úhoře zakryjeme mikrotenem a necháme odležet. Fíky a olivy je dobré dát do lednice.

Večer po nažhavení grilu vyjmeme fíky, omyjeme je a bez odstranění slupky je nakrájíme na plátky. Olivy jenom zbavíme stonků.

Gril na dřevěné uhlí je někdy u moře zákeřná věc. Problémům se vyhneme, když se vyhneme větru. Kousky úhoře klademe řeznou plochou na aluminiovou grilovací misku a pokryjeme plátky fíků. Když se fíky začnou po stranách porcí úhoře roztékat, vše hojně obložíme olivami. Čas pečení se pohybuje podle počasí a místa pobytu kolem 20 minut.

Na tácky klademe úhoře, který prakticky nemá kosti, pokrytého fíky a obloženého olivami. V puse vám pecka vypadne sama od sebe.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořský úhoř na Istrii

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Istrijská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.