Úhoř na italský způsob

Zajímavý ale jednouchý italský recept na přípravu úhoře.


3.1258x
60 min

Postup přípravy

Vykuchaného úhoře stáhneme z kůže, vykostíme a plátky masa nakrájíme na kousky. Ty osolíme a jemně zakápneme citronovu šťávou.

Mrkev oloupeme a nastrouháme do hrnce. Na nastrouhanou mrkev vložíme kousky úhoře, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dalších dvacet minut směs v hrnci vaříme táhnutím.



Když je maso měkké, necháme vše vychladnout a uložíme v chladu.



Mezitím si rozmícháme vejce s trochou soli, pepřem a oleje. Vychladnuté kousky úhoře v této směsi namáčíme a restujeme na pánvi do červena.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Úhoř na italský způsob

Zpět na recept