Uhlířská pomazánka

Jednoduchá pomazánka výborná na chléb či pečivo.


3.054x
35 min

Postup přípravy

Uvaříme vejce natvrdo. Uvaříme si brambory ve slupce. Mezitím si nastrouháme nahrubo liberecký párek a najemno česnek. Když jsou uvařena vejce, dáme je vychladit. Vychladlá vejce oloupeme a nastrouháme nahrubo. Z uvařených brambor slijeme vodu, necháme je vychladit, oloupeme a také nastrouháme. Do mísy dáme tavený sýr a máslo a společně třeme, dokud suroviny dobře nesmíchají. Přidáme zcela studené a nastrouhané brambory a vejce, párek a česnek. Nakonec uhlířskou pomazánku ochutíme solí a promícháme. Uhlířská pomazánka je výtečná na jednohubky, chlebíčky, ale i na chléb při obyčejné večeři.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uhlířská pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena