Uherská zelná polévka

Polévka z masa a zelí doplněná klobásou.


3.067x
90 min

Postup přípravy

Zelí včetně nálevu dáme vařit spolu s kostkami pokrájeného hovězího masa. Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody, přidáme k zelí, okmínujeme a přilijeme tolik vody, aby vznikla nepříliš hustá polévka, kterou podle chuti dosolíme a uvaříme doměkka. Nakonec přidáme na kolečka nakrájené klobásky a jemně zaprášíme mletou paprikou. Uherská zelná polévka je nejlepší čerstvá a s tmavým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Uherská zelná polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena