Tyrolské knedlíky

Kulaté knedlíky s uzeným masem a kysaným zelím. Recept na tradiční rakouskou přílohu.


3.79x
45 min
1×

Postup přípravy

Suché housky a uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a petrželku nasekáme nadrobno.

Vejce rozmícháme v mléce, smícháme se suchými kostkami housky a nakrájeným uzeným masem a necháme asi 15 minut odležet.

Cibuli osmahneme, necháme trochu vychladnout a spolu s nasekanou petrželkou a muškátovým oříškem jemně vmícháme do odležené housky. V případě potřeby přidáme do těsta na tyrolské knedlíky mouku.

Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které potom vaříme v páře 20 minut.

Tyrolské knedlíky ihned podáváme, nejlépe chutnají s kysaným zelím.
user-icon

autor Zipik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tyrolské knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rakouská