Tvarůžkové bramboráčky

V bramborovém těstíčku schované tvarůžky.


4.698x
75 min
8×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme (nejlépe najemno) do větší mísy. Přebytečnou škrobovou vodu slijeme. Přidáme vejce, česnek utřený se solí a nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme a ochutíme solí, pepřem, majoránkou i paprikou. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme těsto, které bude o něco hustější než těsto na klasické bramboráky. Těsto na tvarůžkové bramboráčky necháme 10 minut odpočívat. Tvarůžky nakrájíme na silnější plátky. Rozpálíme olej v lívanečníku. Do každého kolečka dáme trochu těsta, na něj položíme plátek tvarůžku a zakryjeme tenkou vrstvou těsta. Tvarůžkové bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme teplé. Jako přílohu k tvarůžkovým bramboráčkům můžeme servírovat čerstvou zeleninu - plátky papriky a salát lollo biondo.


Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku


Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.


Langoše,


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky


Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem


Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarůžkové bramboráčky

Zpět na recept