Tvarohový biskupský chlebíček

Jednoduchá příprava svátečního biskupského chlebíčku plného rozinek.


4.7126x
45 min
16×

Ingredience

4 ksvejce
2 lžícerum
150 grozinky
1 balíčekprášek do pečiva
1 kostkatvaroh
50 gořechy
170 gcukr moučka
200 gpolohrubá mouka
200 gtuk na pečení

na ozdobu

1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekčokoládová poleva
1 hrstsekané ořechy

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Změklý tuk utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky namočené v rumu, nakrájené ořechy a vše promícháme. Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček a uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 180 °C.

Vychladlý biskupský chlebíček posypeme vanilkovým cukrem. Pro slavnostní chvíle polijeme čokoládovou polevou a můžeme posypat sekanými ořechy.


K pečení si dopřejte i výborný voňavý punč







Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový biskupský chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.