Vaření.czReceptyTvarohovo-třešňový moučník

Tvarohovo-třešňový moučník

Rychlý třešňový moučník z listového těsta a syrovátkového sýru riccotta.


4.138x
45 min

Ingredience

2 lžícecukr
1 balíčekvanilkový cukr
275 glistové těsto (rozválený plát)
300 gzralé třešně
1 lžícetřešňovice nebo třešňového likéru
250 gsyrovátkový sýr riccotta

podle chuti

cukr moučka

Postup přípravy

Třešně omyjeme, zbavíme stopek, vypeckujeme a přelijeme třešňovicí (možno vynechat). Syrovátkový sýr promícháme s oběma cukry. Vejce rozšleháme. Plát listového těsta rozdělíme na tři pruhy. Do jejich středu rozprostřeme na výšku asi 3-4 mm tvarohový sýr a poklademe vypeckovanými třešněmi. Pomocí prstů okraje těsta ztenčíme a nádivku pevně zabalíme do závinů tak, aby nádivka během pečení nevytekla. Troubu předtopíme na 220 - 230 °C. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na střední mřížce dozlatova. Ještě teplý posypeme moučkovým cukrem a podáváme vlažný, nebo studený ke kávě, či čaji.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohovo-třešňový moučník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena