Šlehačka, která dobře drží tvar a má příjemnou a osvěžující chuť.
Hodnocení
4.7
/ 5 (130x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Tvaroh250 g
Vanilkový cukr2 balíčky
Smetana ke šlehání250 ml
Postup přípravy
Tvaroh a vanilkové cukry dáme do misky a důkladně utřeme, aby ve tvarohu nezůstaly hrudky.
Smetanu ušleháme v pevnou šlehačku, ale dáváme pozor, abychom ji nepřešlehali.
Šlehačku lehce vmícháme do tvarohového základu a necháme lehce vychladnout.
Tvarohovou šlehačku použijeme jako náplň do košíčků, indiánků a podobného cukroví.
Tip: Tvarohovou šlehačku můžeme obměnit přidáním sekané máty, potravinářských příchutí nebo koření jako je mletá skořice, hřebíček nebo jiné oblíbené koření.